25 лютого за сприяння ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» у Подільському ліцеї був проведений воркшоп «My informer».

До 10-М класу завітали керівниця «Лабораторії електронної демократії» Софія Сакалош та волонтер Корпусу Миру із штату Аризона Джонатан Кларк. Вони розповіли ліцеїстам, що таке е-демократія, як діє у Вінниці ситуаційний центр, що таке «мапа звернень», як використовувати та запроваджувати електронні петиції та бюджети громадських ініціатив. Тренінг відбувався в дружньому колі, де ліцеїсти могли трішки відволіктися від шкільних занять та, куштуючи смаколики, поговорити про участь громадян у розвитку міста. Учні мали змогу поспілкуватися із Джонатаном стосовно закордонного досвіду в цій сфері. Після цього десятикласники взяли участь у конкурсі «Inforner Info Day», де вони придумували, як за допомогою сучасних технологій зробити наше місто кращим, а вже після закінчення міського етапу конкурсу, можливо, саме наші ліцеїсти стануть переможцями та отримають цінні призи.

Захід відбувся в рамках проекту "Всі з I4C" за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта та швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (Програма EGAP), яка спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

Ми дуже раді, що саме Подільський ліцей - один із перших закладів середньої освіти в місті Вінниці, що долучився до подібного проекту. Приємно, що нашим учням дійсно небайдужий розвиток України за допомогою сучасних технологій.

Велику подяку висловлюємо Софії Сакалош, яка доступно та цікаво розповіла ліцеїстам про інструменти електронної демократії, та чекаємо на нові проекти!