Перший рік існує наш Подільський ліцей. Нові знайомства  та перший досвід –невід'ємні складові цього року, але, незважаючи не первинність всієї ситуації, життя було цікаве, насичене та різноманітне. Однією з умов успішного існування закладу було учнівське самоврядування на чолі з президентом.

Вибори президента ПНТЛ

26 вересня розпочалася нова сторінка історії нашого закладу – вибори президента Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді.

 Учнівська спільнота та вчителі проявили активність та відповідальність у прийнятті такого важливого рішення для ліцею! Явка на виборах склала 89 %.

Протягом кількох днів учні мали змогу ознайомитися з передвиборчими програмами, напередодні кандидати в президенти провели агітаційну роботу серед ліцеїстів, що дозволило кожному свідомо вирішити, кому ж стати обличчям ліцею.

Результати голоcування показали, що першим президентом Подільського ліцею стала я – Кондратюк Вікторія.

Посвята в ліцеїсти

12 жовтня у Подільському науково-технічному ліцеї для обдарованої молоді відбулася урочиста подія – посвята в ліцеїсти.

У цей день почесне звання ліцеїста отримало 180 учнів, які презентували свої класи цікавими відеороликами. Далі на сцені Вінницького національного технічного університету вітали мене як новообраного президента ліцею. Також я разом із учнями в залі зачитала клятву ліцеїста.

Проведення дозвілля ліцеїстів

Такі свята як Хелловін, День Святого Валентина та Міжнародний День Жінок супроводжувалися різноманітними дійствами.

На Хелловін був особливий декор ліцею:  павутиння з бінту та гарбузи на коридорі. Також ніхто не проходив повз лякаючу фотозону з кривавими відбитками рук. Вражаючим був наш дрес-код, тому що ми анонсували конкурс на “Найстрашніший костюм” та вручили смачні призи в кожному класі.

День Святого Валентина відзначився щирими словами та чудовими світлинами, адже кожен мав змогу відправити анонімну валентинку та провести романтичну фотосесію біля  «трояндової» фотозони. Найбільше ліцеїстів на перервах можна було побачити саме там: їм подобалось робити світлини із друзями та вчителями.

Аналогічно було проведенне й 8 Березня: квітучий декор, подарунки для дівчат та невеличка програма із концертними номерами та конкурсами для вчителів.

Турнір з кіберспорту

Найкращою новиною для ліцейних кіберспортсменів було оголошення про проведення турніру з гри “Counter Strike”. З кожного класу було зібрано 7 гравців на чолі з капітаном, які мали свою назву та рейтинг. Був створений сервер, до якого долучилися всі команди. Турнір тривав декілька годин - врешті було оголошено переможців на офіційній сторінці ліцею в Інстаграмі.

Тижневики

Кожен тиждень у ліцеї має свою тематику: української мови та писемності, математичних наук, англійської мови та культури, екологічного виховання та інші. Його доповнювали відповідні постери на стінах та різноманітні заходи. До прикладу: у тиждень інформатики були проведені робоперегони із визначенням переможців, у тиждень англійської мови та культури було запрошено носія мови на співбесіду із старшокласниками, тиждень української мови та писемності запамʼятався квестом для 8-их класів та мовним практикумом з теми «Наголос».

Фестиваль «Ліцей має талант - 2018!»

29 листопада в актовій залі ВНТУ був проведений фестиваль «Ліцей має талант – 2018», де учні Подільського ліцею показали свої найкращі вміння.Ліцеїсти старанно готувалися до проведення цього свята, і кожен учасник здивував різними талантами: від уміння грати на різноманітних музичних інструментах до чарівних пісень, танців та декламування скоромовок.

Конкурс “Міс і Містер Подільського ліцею - 2019

24 квітня у Подільському ліцеї відбулася найочікуваніша подія року – конкурс «Міс і Містер Подільського ліцею – 2019».

На свято було запрошено журі, які відомі у своїх галузях та змогли об’єктивно оцінити наших учасників. У конкурсі взяли участь 12 претендентів на перемогу.

Розпочалося свято краси із конкурсу «Хореографія», далі кожен конкурсант зміг представити відеоролик на одну хвилину в номінації «Візитівка», у якій презентував себе та демонстрував своє хобі та життя.

Не обійшлося свято краси і без перевірки інтелектуальних здібностей наших учасників, кожен очікував, що їм будуть ставити запитання щодо логарифмів та теорем, та все ж організатори конкурсу запропонували конкурсантам більш філософські проблеми та перевірили їх кмітливість, наприклад, «Що краще: бути красивою чи розумною?», «Якби ти отримав мільйон, на що б ти його витратив?».

Останнім конкурсом свято стало «Дефіле», під час якого учасники могли проявити свою красу, емоційність, грацію та придумати для себе цікавий вечірній образ.

Благодійність

За 2018-2019 н.р. було проведено три благодійних ярмарки. Усі зібрані кошти були витрачені на потреби бійцям АТО.

Також ліцеїсти неодноразово відвідували мешканців КУ «Вінницький обласний пансіонат» із концертними програмами та з подарунками до Дня Святого Миколая, Міжнародного жіночого дня та Дня пам’яті та примирення.

Проекти по апгрейду ліцею

  1. Конференц-зал. У бібліотеці ліцею планується створити сучасний конференц-зал із столами-трансформерами, кавоварками та технічним обладнанням. Учнівське самоврядування було проінформоване директором щодо залучення до створення залу, адже головна ціль нашого директора зробити так, як буде подобатись ліцеїстам, саме тому він поділився з нами цією ідеєю. Декілька тижнів ми думали, креслили та радились і, врешті-решт, поділился нашими ідеями та проектами з Віталієм Івановичем.
  2. М'яка зона. На перетині двох коридорів у нашому ліцеї є невеликий простір, де немає жодного входу до кабінету. Саме там планується створити м'яку зону для комфортного, можна сказати, домашнього перебування ліцеїстів із відповідним художнім оформленням стін.