У Вінниці чотири місяці тривала Стартап Школа “Sikorsky Challenge”. 21 червня її  шість кращих випускників представляли перед журі власні проекти, серед яких і учениця Подільського ліцею Крива Ольга.

Завданням учаcників було максимально доступно, чітко та коротко розповісти головну ідею свого проекту, показати його користь та зацікавити журі. На кону був призовий фонд у 100 тисяч гривень, участь у “Sikorsky Challenge” в КПІ, який відбудеться 8-12 жовтня у Києві та шанс поїхати на конкурс стартапів до Китаю в разі перемоги у Києві.

Серед представлених проектів були: роботизована система із використанням штучного інтелекту, покликана виконувати різні задачі; акустичні маяки, які полегшують незрячим проблему орієнтації у просторі; «розумні» теплиці; ідея для власників старих або вживаних автомобілів, яка полягає у розробці спеціальної проставки на масляний фільтр в машині.

Ліцеїстка Ольга Крива представила свій стартап “LifeLineCardio”. Пристрій, над яким Ольга та її брат Дмитро працюють вже п’ять років, схожий на смарт-браслет, що кріпиться у двох місцях - на зап’ясті і трохи вище. Це зроблено для того, щоб спеціальні датчики могли виміряти швидкість пульсової хвилі, а зрештою – зафіксувати зміну різниці між “верхнім та нижнім тиском”. Зі слів Ольги, подібної ідеї ще не існує, а їхній метод вимірювання швидкості пульсової хвилі – “у стадії патентування”.

«У людей з миготливою аритмією під час сну переривається дихання, серцю не вистачає кисню, і воно переходить в аварійний режим, тобто починається зрив ритму. Найчастіше такі зриви дійсно трапляються вночі (за власними спостереженнями, я це помітила). І якщо використовувати датчик вуглекислоти, то дійсно можна зафіксувати, коли людина перестає дихати, і за допомогою сигналу розбудити її», – розповіла Ольга.

Ольга та Дмитро розробляють цей проект, у першу чергу, для свого батька, який хворіє на миготливу аритмію, та щоб допомогти всім людям, які мають таке захворювання, для полегшення самопочуття.

Ольга Крива стала переможницею Стартап Школи “Sikorsky Challenge 2019” з сімейним проектом “LifeLineCardio” і отримала головний приз конкурсу - 30 тисяч гривень.