19 вересня 2019 року Вінницький обласний центр зайнятості зібрав на профорієнтаційну акцію «Територія вибору» понад 1700 учнів 8 – 11 класів закладів середньої освіти, серед яких були учні Подільського ліцею.

На меті фахівців обласної служби зайнятості було сприяти професійному самовизначенню молоді та формуванню позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці.

Захід відбувався динамічно та жваво. Аби охопити всіх школярів, які завітали на захід, одночасно працювали різноманітні локації.

На інтерактивній локації «Атлас професій» проходив квест із станціям «Незвичні професії світу», «Професії майбутнього», «Професії майбутнього, які можна освоїти вже сьогодні», Професіографічне шоу «Хто зверху?».

Локація «Право на успіх» приваблювала флешмобом «Хочу #Можу #Треба»…

Тут же працював постійно діючий консультаційний пункт служби зайнятості, де молодь отримувала профконсультаційні послуги та допомогу у виборі майбутньої професії засобами сучасних діагностичних методик.

На локації «Profiленд» відбувалась презентація експозицій професійно-технічних навчальних закладів та майстер-класи відповідно до їх профілю: технологія виготовлення ювелірних прикрас, виконання декоративно-оздоблювальних робіт, різьблення по дереву, моделювання сучасних зачісок та багато інших цікавинок.

Гучно працювала локація «Profі-шоу», де відбувалась демонстрація моделей одягу, зачісок, бармен-шоу. Тут рекламували затребувані на ринку праці професії. Лунали музичні та гумористичні виступи від студентів навчальних закладів.

Гамірно було на «Території подарунків», де активні учасники обмінювали зароблені фішки на призи.

Наш заклад долучився до проведення заходу. 9-ФХ клас разом із учителем фізичного виховання Поповським Олександром Борисовичем відвідав локації та отримав багато цінної інформації, що дозволить замислитись про професійне майбутнє.