24 вересня 2019 року учні Подільського ліцею відвідали Верховну Раду України, де дізналися про історію українського парламентаризму та навіть встигли обговорити власний законопроект.

Представники учнівського самоврядування, члени дебатного клубу та активісти Подільського ліцею мали нагоду потрапити на екскурсію до Верховної Ради України. Ліцеїсти побачили Прапор Незалежності України, який був занесено до парламенту 24 серпня 1991 року, сфотографувались біля преспойнту, побували в пресцентрі, у залі засідань, почули історію українського парламентаризму та історію побудови приміщення Верховної Ради. Далі ліцеїсти потрапили на урок в Освітній центр Верховної Ради, де відповідали на різноманітні правові запитання, а також поділилися на фракції, у яких приймали закон. Ліцеїсти чітко аргументували свою позицію, намагалися домовлятися між собою та кожен мав мати право голосу.

Після екскурсії до Верховної Ради вчителі Синявська Наталя Олександрівна, Ленартович Наталія Анатоліївна, Шиманська Анастасія Сергіївна влаштували невеличку екскурсію Києвом: прогулялися біля Маріїнського палацу, Маріїнським парком, побачили відомий скляний міст, потрапили у справжнє історичне місце – Володимирська гірка, а також пройшлися Андріївським узвозом, де милувалися величчю Андріївської церкви та гарною архітектурою Києва.

Ліцеїсти отримали незабутні емоції та безліч нових вражень, а деякі навіть сказали, що повернуться до Верховної Ради України знову вже у новому статусі – народного депутата України.