У рамках тижня безпеки життєдіяльності 11 листопада до Подільського ліцею завітав лікар-педіатр Андрій Шиманський, який розповів ліцеїстам 10-х класів, що таке «BLS» та для чого потрібен цей курс.

Лікар розповів про залежність прогнозу виживання від часу початку проведення реанімації та важливість проведення серцево-легеневої реанімації до приїзду швидкої допомоги.

Ліцеїсти розглянули алгоритм дій при втраті свідомості, при зупинці дихання, при обструкції дихальних шляхів, при судомах. Учні змогли попрактикувати  на манекені, адже проводити серцево-легеневу реанімацію для людей у свідомості небезпечно. Також десятикласники дбали про свою безпеку, тому для цього їм показали спеціальні плівки-клапани та рукавички, які мають бути у всіх людей, які проходили такий курс та мають сертифікати.

Учні навчилися правильно викликати швидку, а саме: вказувати місце події, опис події (вік, стать потерпілого), кількість потерпілих, наявність дихання, адже саме від цих факторів залежить, чи правильно диспетчер зрозуміє, що трапилось. Також учні дізналися, як легко можна перевести потерпілого в безпечне положення до приїзду швидкої допомоги.

Знання курсу «BLS» (курс базової реанімації) має знати кожен, адже правильно надана перша медична допомога збільшує шанси на порятунок життя. Дякуємо пану Андрію, який поділився своїми знаннями та ознайомив ліцеїстів із базовими реанімаційними заходами.