6 грудня в Україні відзначають День Збройних Сил України. У Вінниці проводилося багато заходів, до яких долучилися й наші ліцеїсти.

2 грудня у кінотеатрі «Родина» за підтримки волонтерського центру імені Олександри Бурбело ліцеїсти 10-М класу переглянули фільм «Заміновані вірністю» про події у зоні АТО, відважну собаку Бадді та героїв, які полягли за нашу свободу.

Волонтер Сіранчук Михайло Іванович навчив ліцеїстів правильно плести маскувальну сітку – і це дало змогу досить швидко й легко зробити розпочату справу.Протягом тижня ліцеїсти разом із вчителем праці Кокуцею Людмилою Володимирівною виготовляли пам’ятні значки для захисників та плели маскувальну сітку, які передали волонтеру Бевз Світлані Володимирівні.

6 грудня, у день Збройних Сил України, усі хлопці 10-х класів Подільського ліцею вступили до громадської організації Товариства сприяння оборони України у Вінницькій області.

Пощастило ліцеїстам 9-М класу, які разом із класним керівником Ленартович Н.А. та педагогом-організатором Шиманською А.С. завітали на урочисту церемонію «Лицерський хрест бойового братерства», яка проводилася у стінах Вінницького музично-драматичного театру імені Миколи Садовського. На заході нагороджували добровольців та військових, звучали патріотичні пісні, а також присутні згадали про полеглих воїнів, родичам яких були вручені нагороди для героїв посмертно.

Ми дякуємо українцям, які днями і ночами оберігали й оберігають нашу Батьківщину, тому що саме завдяки ним ми можемо жити у своїй власній державі - Україні.