З 17 вересня по 5 жовтня у рамках міської інформаційної акції «Знай свої права, дитино» у Подільському науково-технічному ліцеї для обдарованої молоді проводяться заняття для учнів щодо знання своїх прав та обов’язків шкільними омбудсменами Розводюк Катериною та Гірник Мирославою.

Омбудсмени дізнаються рівень обізнаності учнів щодо усвідомлення своїх прав та розуміння ними своїх обов’язків, розповідають, куди можна звернутися, якщо порушуються права дитини та нагадують ліцеїстам, які ж зобов’язання вони мають перед своїми батьками, перед закладом освіти та загалом перед суспільством.

Катерина та Мирослава ознайомлюють учнів з основними правовими документами, надають координати спеціалізованих служб підтримки і допомоги, презентують шкільну організацію правозахисників - омбудсменів.

Підсумком проведення акції стане організація та проведення загальноміської акції, учасниками якої будуть представники з кожного закладу загальної середньої освіти міста. Упродовж проведення акції відбудеться розповсюдження  буклетів-довідників щодо прав і обов’язків дітей серед громадян нашої спільноти.