06-12 травня 2019 року Україна долучається до проведення 5-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху ООН. У ці дні в Україні, і, відповідно, у нашому ліцеї відбувається Тиждень безпеки дорожнього руху.

Тижневик розпочався з конкурсу інформаційних листівок "Безпека на дорозі очима дитини!", а вже сьогодні, 07 травня в ліцеї було проведено учителем біології та хімії Єлісєєвою Д. С. урок-подорож "Будьмо обережними на дорозі!" Захід проводився з ліцеїстами 8-ІТ класу в ігровій формі із завданнями на зупинках. Спочатку всі учасники пригадали, а що ж таке "безпека". Рольова гра "Я водій" допомогла зімітувати ситуацію перебування в громадському транспорті. Ліцеїсти мали змогу виконати творче завдання - допомогти безпечно дістатися додому герою гри. Учениці Гавенда А. та Саврацька О. нагадали друзям правила руху велосипедистів. Наприкінці заходу ліцеїсти підсумували почуте від учителя й закріпили знання за допомогою вікторини та розв'язання ребусів та кросворду на тему правил безпеки на дорозі. Діти засвоїли, що треба робити для того, щоб зберегти життя та уникнути неприємних ситуацій на дорозі.

Протягом тижня відбудуться години спілкування в усіх класних колективах з метою запобігання дитячого травматизму на дорогах. А наприкінці тижня заплановано проведення інформаційно-роз'яснювальної зустрічі ліцеїстів із представниками патрульної поліції м. Вінниці.

Також анонсуємо конкурс "Безпечна країна", оголошений Міністерством освіти і науки України та Міністерством інформаційної політики України, який проводитимуть з метою запобігання проявів насильства і травматизму серед молоді. Конкурсні роботи прийматимуть до 18 жовтня 2019 року. Детальну інформацію шукайте за посиланням

http://dopomogadtp.com/ua/vseukrainskyj-konkurs-sotsialnykh-foto-ta-videorobit-bezpechna-kraina/